2010. október 15., péntek

Cassandra Clare: Üvegváros

Tudom, hogy az első két kötetről gyakorlatilag abszolút semmit nem írtam, pedig egy igazán nagyszerű történetről van szó, ami egy fantasztikusan kidolgozott világban játszódik, teljesen jól kidolgozott szereplőkkel. Utóbbi annyira igaz, hogy egyszerűen nem tudok egy olyan szereplőt sem felsorolni, akit ne szerettem volna, valamilyen szinten mindenki egy kicsit a kedvencem volt, de leginkább Alec, Clary és Jace. Egyszóval semmi negatívumot nem tudok róla mondani, fordulatos volt, izgalmas, és nagyon élveztem minden egyes sorát.


És az a baj, hogy sajnos tartani fogom magam az előzőekhez, mert nem érzem úgy, hogy tudnék spoilermentesen írni erről a részről. Úgyhogy most is csak egy fülszöveg következik, meg az ígéret, hogy több ilyen (remélhetőleg) nem lesz.


Hogy megmentse édesanyja életét, Clarynek el kell utaznia az Üvegvárosba, az Árnyvadászok ősi otthonába - még ha engedély nélkül belépni a városba a Törvénybe is ütközik, márpedig a Törvény megszegése halált jelenthet. Ha ennyi nem lenne elég, Jace nem akarja, hogy ott legyen, Simont pedig börtönbe vetették az Árnyvadászok, akik igencsak gyanúsnak találnak egy vámpírt, akinek nem árt a napfény.
Ahogy Clary egyre többet tud meg családja múltjáról, szövetségesre lel Sebastian, a titokzatos Árnyvadász személyében. Valentine minden erejével azon van, hogy örökre megsemmisítsen minden Árnyvadászt, nekik pedig csak akkor van esélyük vele szemben, ha összefognak örökös ellenségeikkel. De félre tudják-e tenni gyűlöletüket az Árnyvadászok és az Alvilágiak, hogy együttműködhessenek? Miközben Jace rádöbben, mi mindent hajlandó kockára tenni Claryért, vajon a lány újonnan meglelt képességeivel segíthet-e megmenteni az Üvegvárost - bármilyen áron?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése