2010. január 7., csütörtök

Ballet Shoes (Balettcipők)

Amikor az Emma poszterére kerestem, akkor találtam meg ennek a filmnek a poszterjét. Gondolom azért dobta ki ezt is, mivel az egyik főszereplő Emma Watson, a Harry Potter sorozat Hermione-ja. Én úgy tudom ez az egyetlen filmje a Harry Pottereken kívül (kivéve a Cincin, de ott csak szinkronizál), de nekem nagyon tetszett, és szívesen látnék tőle mást is. Annak ellenére, hogy ebben a filmben szerintem ő volt legkevésbé szerethető a három lány közül.


Emma Watson, Yasmin Paige és Lucy Boynton mellett árva lányt játszik, akit csecsemőkorában szedett össze valahol egy kicsit különös figura, a nagy kalandor, Gum. Azonban az öregember csak néha-néha tér haza, általában egy-egy újabb gyerekkel, míg végül többet nem jelentkezik. És itt kezdődnek a problémák. A szintén árva Sylvia Brown-nak és nénikéjének nincs elég pénzük, hogy eltartsanak három gyereket, meg fenntartsák a nagy házat, ezért először is kiadják a ház szobáit. Csupa kedves ember költözik hozzájuk, és olyanok lesznek, mint egy nagy család. A lányok jó iskolában kezdenek tanulni, többek között táncolni és színészkedni, és végül ezzel fognak hozzájárulni a család megélhetéséhez. Ám míg Pauline híres színésznő, a nála fiatalabb Petrova inkább pilóta, Posy pedig balerina szeretne lenni. A három lány megfogadja, hogy valami olyasmit fognak létrehozni, amivel bekerülnek a történelemkönyvekbe.


Az egész olyan volt, mint egy tündérmese, egyedül azt sajnálom, hogy túl kevés ideig tartott. Akármilyen probléma vetődött is fel, az a következő pillanatban máris megoldódott, mert egyszerűen nem volt idő arra, hogy mindent ki lehessen fejteni ebben a csekélyke nyolcvanöt percben. Van belőle könyv is, majd ha egyszer elolvasom, abból remélem ki fog derülni, hogy valójában mennyire sikerült a lányoknak felnőniük. Mert a filmnek erre sajnos már nem maradt ideje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése