2010. január 25., hétfő

Libba Bray: Rettentő gyönyörűség

Egy csomó könyvmolyképzős könyvre szemet vetettem, mert pont az általam preferált korosztályt célozza meg a könyveivel, a vörös pöttyösökkel meg aztán tényleg: lányoknak, nőknek - pont neked. Most a Gemma Doyle trilógiát szemeltem ki magamnak, ami annyira tetszett, hogy igencsak a közeljövőben várható a folytatás. Pedig az első pár oldal egyáltalán nem tetszett, és úgy gondoltam, hogy ezt én le fogom tenni. Aztán pedig mégis magával ragadott, és most már a következő két rész is a polcomon figyel.


A történet a 19. század végén játszódik, egy angliai leányiskolában, a Spence Akadémián, ahol a lányokat elsősorban jólnevelt feleségjelölteknek nevelik. Főszereplőnk, Gemma, az édesanyja halála után kerül ide Indiából, és amint ez a kötet során kiderül, nem véletlenül. Gemma ugyanis más, mint a többiek, és nem csak azért, mert nem érzi magáénak az iskola elveit, hanem mert különleges hatalma van, ami először látomások formájában jelentkezik, később pedig valósággá teljesedik ki. A beilleszkedés emiatt kicsit nehezen megy, ám így is sikerül barátokat szereznie, a népszerű Pippa és Felicity, illetve a kicsit elnyomott ösztöndíjas lány, Ann személyében. Ám azzal, hogy Gemma elárulja a lányoknak a titkát, hatalmat ad nekik, amivel könnyen visszaélhetnek. Meg is teszik, és úgy tűnik, hogy egy tragédia kell nekik ahhoz, hogy végre tisztán lássanak.


A következő két részben tovább folytatódik Gemma története, amiben talán még többet megtudunk a múltról, a világokról, a titokzatos Rend nevű társaságról, illetve a kiválasztott lány, Gemma sorsáról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése