2010. augusztus 14., szombat

Lisa McMann: Fade

Igazából már tegnapelőtt befejezhettem volna ezt a részt is, csak a readeremnek valami problémája akadt, és nem jutottam túl az 51. oldalon. De talán jobb is, hogy így hétvégén olvastam el, mert különben biztosan nem tudtam volna a munkára koncentrálni. Ugyanis ez a rész sokkal ütősebb volt, mint az előző, elsősorban az érzelmek terén. Gyakorlatilag az utolsó 30 oldalt végigbőgtem, de szerencsére a végén már volt egy-két széles vigyor is.


Az első részben kiderült, hogy Cabel amolyan "titkosügynök-szerűség", na jó igazából fogalmam sincs, hogy mi erre a magyar megfelelő. Az a lényeg, hogy néhány éve drogozott, lebukott, és ahelyett, hogy komoly büntit kapott volna, úgymond dolgozhat a rendőrségnek, tippeket adhat le középiskolai dolgokról, mint tiltott drog- és szexpartik. És most már Janie is nekik dolgozik, hála a képességének, hogy belelát mások álmaiba, ezáltal könnyebben buktathatja le az embereket. Most az új feladatuk az, hogy lebuktassanak néhány tanárt, akik diákokkal szexelnek. Janie pedig elég hamar belecsöppen a dolgok közepébe, tekintve, hogy a kémiatanára egy picit mintha közvetlenebb lenne, mint amilyennek egy tanárnak kellene lennie.


Hát nem mondom, meglehetősen durva volt ez a rész. Egyrészt emiatt a tanár-diák drog- és szexpartik miatt, amik el nem tudom mondani mennyire undorítóak lehetnek. Másrészt meg amiatt, amit Janie képességéről tudtunk meg. Az, hogy Janie így belelát az álmokba ugyanis azzal jár, hogy néhány éven belül megvakulhat (már most is jelentősen romlott a látása, állandóan fáj a feje), és meg is bénulhat. És így aztán meglehetősen kemény lehet mindezt tovább folytatni. De tulajdonképpen nem is tehet mást, mert két választása van, vagy teljesen elszigetelődik mindenkitől, vagy beletörődik a sorsába, és próbál segíteni az embereken. Utóbbit pedig akár még 50-60 évig is teheti, csak kérdés, hogy milyen áron. Szóval igen, ez a rész most nagyon ütős volt számomra. Alig várom a harmadik részt, de azt majd csak egy kis szünet után olvasom el, mert még szeretném emészteni a dolgokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése