2010. augusztus 1., vasárnap

Melissa Marr: Fragile Eternity (Törékeny örökkévalóság)

Magamhoz képest elég hamar befejeztem a Tündérvilág sorozat harmadik részét, és ami a jó (vagy rossz) hír, hogy már csak egy rész van hátra, a Radiant Shadows, ami nálam már szintén folyamatban van, és akkor egy időre végeztem a sorozattal. Az ötödik rész, a Darkest Mercy majd csak jövőre lesz, vagyis találtam egy újabb megjelenést, amire várhatok még egy jó darabig.


A történetet múltkor csak félig sikerült megtippelnem, mert ebben a részben tényleg megismerjük a negyedik udvar tagjait is, Sorchát, a királynőt, és két testvérét, Devlint és az ármánykodó Bananach-ot (vele már a múltkori részben is találkozhattunk, hiszen a sötét udvar tagja). Viszont abban tévedtem, hogy esetleg barátság van a már megismert 3 udvar között. Ugyanis Keenan és Donia viszonya egyáltalán nincs tisztázva, sőt egyre több bonyodalmat okoz, hogy bár Keenan Don-t szereti, mégiscsak vonzódik a királynőjéhez, ez egyszerűen benne van a lényében. De ahelyett, hogy megpróbálna uralkodni e felett az érzés felett, hiszen Ash-nek is ott van Seth, inkább mindent elront a Télkirálynővel, ami nem kis viszályt jelenthet az udvarok között. Niall is eltávolodott a Nyárkirálytól, elsősorban a múltkori Leslie-s ügy miatt, tehát a helyzet egyáltalán nem fényes, és úgy tűnik hogy Seth az egyetlen kapocs a három udvar között. Hiszen ő Aislinn szerelme, nincs rossz viszonyban Doniával sem, elvégre ő adta neki a látást, Niall pedig egyenesen testvéreként tekint rá. Nem véletlen, hogy a negyedik udvar királynője, Sorcha is felfigyel a különleges halandóra.


És ha ez még nem lenne elég, ott van a már említett Bananach is, a hollólány, akinek lételeme a háború, aki mind a négy udvarban jelen van, és igencsak borús jövőket súgdos a királyok és királynők fülébe, ezzel is mind inkább viszályokat és ellentéteket szülve az udvarok között. Pedig most aztán mindenre van szüksége a megváltozott udvaroknak, csak éppen háborúra nem. De egyelőre még remélhetőleg nincsenek annyira komoly konfliktusok, hogy bármi is valóra váljon Bananach jóslatai közül.

1 megjegyzés: