2010. augusztus 12., csütörtök

Lisa McMann: Wake

Hát igen, újabb YA, és most sikerült másmilyen vizekre eveznem, mert most kivételesen nincsenek tündérek, meg különleges képességek... ja, de utóbbi az akad. A főszereplő lány, a 17 éves Janie ugyanis belelát mások álmaiba. Ez tulajdonképpen úgy történik, hogy ha valaki elbóbiskol a közvetlen közelében, ennek a valakinek az álma egyszerűen beszippantja Janie-t, aki ez ellen semmit sem tehet. És mindez kívülről sem túl szép látvány, ilyenkor a lány amolyan rohamszerű önkívületi állapotba kerül, ami rátesz egy lapáttal arra, hogy osztálytársai méginkább lenézzék Janie-t, aki a többiekkel ellentétben egyáltalán nem gazdag.


Janie számára tehát ez az egész képesség egy óriási nagy átok, főleg azért, mert az emberek általában rosszakat álmodnak, félelmeteseket. A legrosszabbak a Waverly-n levő házban lakó valakinek az álmai, amik egyszerre brutálisak, félelmetesek, és perverzek. Janie először csak véletlenül csöppen bele egy ilyen álomba, de hamarosan rá kell jönnie, hogy ismeri a tulajdonosát. Ráadásul igencsak közelről, hiszen egy olyan srácról van szó, akivel már egynéhány éve kerülgetik egymást. Vajon mit tehet ebben az esetben Janie? Hogy tudna segíteni a srácon, ha egyszer nem tudja kontrollálni a képességét? Ráadásul úgy, hogy most már fél is a fiútól...


Az igazat megvallva, egyszerűen nem tudtam letenni a könyvet, és szerintem a következő két részt is elég hamar el fogom olvasni, legalábbis most úgy érzem. Mert hát ugye ez is egy sorozat. Mondjuk nem mondom, volt egy-két wtf rész, de ha azt el tudom fogadni, hogy a csaj mászkál az álmokban, akkor simán lehetnek titkosügynök osztálytársak is, nemde? Egyébként a könyvből film is fog készülni, Hannah Montana Miley Cyrus főszereplésével, nem tudni mikor. Gondolom elég félelmetes lesz majd, amikor Miley-t beszippantja egy álom. Főleg Cabel álma. Kész horrorfilm lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése