2010. augusztus 23., hétfő

Tera Lynn Childs: Forgive My Fins

Sajnos azokról a könyvekről, amik tényleg nagyon tetszettek (pl. Once a witch, Jekel loves Hyde) sajnos sosem tudom azt mondani, hogy hamarosan magyarul is megjelennek, pedig ez aztán tényleg nagyon élvezetes volt! Úgyhogy remélem hamarosan ez is eljut hozzánk, bár egyelőre a tündérek időszakát éljük, azért remélem idővel a sellőkre is sor kerül. Mert igen, ez bizony egy hableányos történet. Ez az első ilyen, amit olvastam, de iszonyatosan tetszett a sellővilág, szóval biztosan olvasni fogok még hasonlókat.


A történet középpontjában egy Lily nevű lány van, akinek van egy hatalmas titka. És még csak nem is az a titka, hogy mostmár 3 éve halálosan bele van szerelmesedve az egyik iskolatársába, Brody-ba, mert ezt bizony mindenki tudja; hanem az, hogy ő tulajdonképpen félig ember, félig sellő. Most éppen a szárazföldön él, mert miután megtudta, hogy az anyja halandó volt, meg akarta tapasztalni ezt a világot is. Mondjuk nincs könnyű dolga, egyrészt mert még mindig igencsak sajátosan használja a tengeri szlenget, másrészt pedig mert a sellők világában a párválasztás bizony egy életre szól. És ahhoz hogy egy ilyen életre szóló kötődés kialakuljon, egy egyszerű csók is elég. Lily pedig már 3 évre erre a bizonyos csókra vár, és végre a sötét könyvtárban meg is kapja amire várt... csak éppen nem Brody-tól, hanem az ősellenségétől, Quince-től. Úghogy most nincs is más dolguk, mint hogy együtt lemennek a tenger mélyére, hogy Lily apja, aki egyébként a tengeri birodalom, Thalassinia királya, végrehajtsa rajtuk a elválasztást.


Hát mit ne mondjak, tény, hogy Lily a könyv folyamán nagyon sokszor viselkedett gyerekesen... na jó, majdnem mindig. Én attól még szerettem, és leginkább a Quince-Lily párbeszédeket imádtam, amiből szerencsére jó sok volt a könyvből. Nagyon bírtam még a tengeri világ ábrázolását, azt, hogy a sellők tulajdonképpen imádják a sushit, meg a tengeri szlenget, és nagyjából mindent. De leginkább azt, hogy az utolsó oldalon egy új történet indul, tehát mindenképpen lesz folytatása a könyvnek! Sajnos csak jövő nyáron, de addig meg elkezdem az írónő másik sorozatát is, remélem az is lesz legalább ilyen élvezetes!

1 megjegyzés: