2010. augusztus 11., szerda

Melissa Marr: Radiant Shadows

Ez a Tündérvilág sorozat negyedik, egyelőre utolsó kötete, szóval most jó sokat várhatok megint a folytatásra. Nekem az tetszik nagyon a sorozatban, hogy bár én hiába szerettem bele a sorozatba a Ash-Keenan-Donia-Seth négyszög miatt, azóta újabb és újabb szereplőket ismertem meg, és mindegyiküket sikerült megszeretnem. Ebben a kötetben most Anin és Devlinen volt a sor, akiket már korábban is megismertünk, a lányt az Ink Exchange-ben, míg Devlint a Fragile Eternity-ben.


A 16 éves Ani a második kötetben a testvéreivel, Tish-sel és a tetoválós Rabbit-tel lakott együtt, azóta kiderült hogy bár hiába félvér, mégis inkább tündér, mint ember, és azóta a Sötét Udvar tagjaival él. Képes ugyanis egyaránt táplálkozni a tündérekből és az emberekből, különleges képessége miatt pedig nem kevesen felfigyeltek már a lányra. Devlin pedig a Magas Udvar királynőjének testvére és bérgyilkosa, és körülbelül 16 évvel ezelőtt meg kellett volna ölnie Anit, de megkímélte az életét, és Devlint azóta kínozza a bűntudat, amiért most az egyszer megszegte a nővérének adott szavát. Bő 16 év után ők ketten újból találkoznak, és Devlinnek rá kell jönnie, hogy egyáltalán nem követett el hibát azzal, hogy életben hagyta Anit, sőt, előbb halna meg, minthogy a lánynak baja essen.


Szerintem ennek a résznek volt eddig a legmélyebb története, erőről és egyensúlyról. Sorcha ugyanis, az örök állandóság és ésszerűség teljesen megváltozott Seth hiánya miatt, pedig ő sohasem lehet magányos, soha sem gyászolhat. Az pedig, hogy ez mégis megtörténhetett, teljesen felborította az udvarok közötti egyensúlyt, az egész tündérvilágot. Ezt ellensúlyozandó hozzák létre Devlinék közösen az Árnyak Udvarát, így most már nemcsak 4, hanem 5 udvar is létezik. A Nyár egyensúlyban van a Téllel, az Árnyak udvara ellensúlyozza a Magas udvart. Már csak az a kérdés, hogy mi lesz így a Sötét udvarral?


Ebben a részben elég keveset tudtunk meg a többi főszereplőkről, Donia, Keenan és Ash körülbelül csak említés szintjén szerepeltek, Seth pedig ismét csak Sorcha miatt volt jelentős, tehát tulajdonképpen a Télről és a Nyárról semmit sem tudunk, csak annyit, hogy Keenan eltűnt. Remélem a következő rész, ami csak jövőre fog megjelenni, már róla fog szólni, mert kíváncsi vagyok mi történt vele. Igaz, hogy nagyon önző a srác, de nem hiszem hogy csak úgy cserben hagyná az udvarát, hiszen neki az mindene. Majd meglátjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése