2010. március 5., péntek

Lawrence Block: A betörő, aki Spinozát olvasott

Egy újabb darabja Lawrence Block betörő-sorozatának, és mivel ez nem az első könyv, ami itt a blogon szerepel, ezért bevezetőnek ennyi bőven elég. Ugyanis ez a rész is teljesen rendben volt, akárcsak a többi.


Carolyn, akinek a kutyás vendégei időnként elszoktak ejteni egy-pás magánjellegű megjegyzést, megtudja, hogy az egyik gazdagabb vendége elutazik a férjével, és tulajdonképpen őrizetlenül hagyják a lakást. Úgyhogy nem is lehet mást tenni, mint meggyőzni az ex-betörő Bernie-t, hogy ezt a házat bizony meg kell látogatni. Azonban ami váratlanul éri őket, hogy már megelőzték őket holmi vandálok, akik teljesen felforgatták a házat. Ám még így is sikerül a széfből ellopni egy pár ékszert, egy órát, és egy ötcentest, ami egy kicsit többet ér a névleges értékénél.


A másik probléma azonban az, hogy Bernie-ék betörése után holtan találják meg a ház tulajdonosának feleségét, és természetesen Bernie-re akarják rákenni a vandál betörést és a gyilkosságot is. Ő azonban ennek cseppet sem örül, hiszen ő egyáltalán nem erőszakos, másrészt pedig ő sosem csinálna ilyen amatőr módon elkövetett betörést. Szóval most megint meg kell keresnie a valódi tettest, vagy tetteseket, különben még valami olyanért ítélnék el, ami teljesen különbözik az elveivel. Ezt pedig nem szabad hagyni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése