2010. március 17., szerda

Libba Bray: Lázadó angyalok

Ez a kötet a Rettentő gyönyörűség folytatása, és a történet is pont ott folytatódik, ahol az első kötetben abbamaradt. A négy három lány a karácsonyra készülődik, amit mind a hárman Londonban fognak tölteni. De sajnos nem élvezhetik ki az utazás összes örömét, ugyanis a családban is problémák vannak, Kartik is Londonba utazott, hogy figyelemmel tartsa Gemmát, és a Birodalmakban sincs minden rendben, ezért Gemmának meg kell kötnie a varázslatot, illetve meg kell akadályozni, hogy Kirké eljusson a Birodalmakba. Tehát nem nevezhető nyugodtnak ez a karácsony.


Ami engem most is, és az előző részben is zavart, az az úgynevezett barátság, ami Gemma, Felicity, Ann és Pippa között van. Úgy érzem, hogy mindenki csak kihasználja Gemmát a hatalma miatt, Fee és Ann azért, hogy átjussanak a másik világba, Pippa meg azért, hogy ne kelljen átkelnie, és örökké velük maradhasson. Olyan az egész, mintha még Gemmának kéne hálásnak lennie, amiért barátkoznak vele, de komolyan mondom, hogyha esetleg saját hatalma lenne a lányoknak, akkor úgy dobnák el Gemmát, mint annak a rendje.


A következő rész is izgalmasnak ígérkezik, szóval már alig várom, hogy belevethessem magam. A magyar kiadásra elvileg nyárig kell várni, de én azért próbálok hamarabb végezni vele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése