2010. március 30., kedd

Scott Westerfeld: Csúfok

Elég volt a Szépek című kötetet a kezembe venni a könyvesboltban, és már biztos voltam benne, hogy egy nekem való történetet tartok a kezemben. Az pedig már csak idő kérdése volt, hogy rájöjjek arra, hogy ez bizony a történet második része, és először a Csúfoknak kell a végére érni, hogy Szépek lehessünk. De nem is probléma, hogy gyakorlatilag egyszerre vettem meg a két kötetet (és azt is rossz sorrendben), mert igazam volt, tényleg olyan könyvről van szó, ami nekem abszolút kedvencemmé válhat. Mert pontosan ez történt.


A cselekmény egy látszólag tökéletes világban játszódik, ahol azt nevelik bele az emberekbe, hogy ők valójában csúfok, de ez szerencsére hamarosan megváltozik. Ugyanis az emberek itt 16. születésnapjukra egy szépítő műtétet kapnak, ami kívül-belül megváltoztatja őket. És bár a csúfok egy része kicsit sekélyesnek tartja a szépek szórakozásait, és mindenféle csínyeket követnek el, azért titkon arra vágynak, hogy végre ők is szépek legyenek és szórakozhassanak. Pontosan ilyen Tally is, akinek a legjobb barátja 3 hónappal hamarabb megkapja a szépítő műtétjét, ezzel magára hagyva Tallyt Csúfszálláson, aki az utolsó csúfként töltendő heteiben egy új barátnőt szerez magának, Shayt. Shay azonban más, mint a többiek, ő ugyanis tényleg nem akarja vállalni a szépek sekélyes életét, és inkább megszökik a műtét elől. Tallynek pedig nem marad más választása, barátnője után kell mennie, és el kell őt árulnia, különben sosem fogják széppé alakítani, és csúfként kell leélnie a hátralevő életét. Azt pedig senki sem akarhatja, ugye?


Azonban azzal, hogy Tally elmegy megkeresni a barátnőjét, főszereplőnk egy csomó sötét titkot megtud a szépek világáról, és rájön arra, hogy sokkal fontosabb dolgok is vannak az életben, mint a szépség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése