2010. december 27., hétfő

Könyvfront 2011

Amolyan felsorolás szinten most is összeírom, hogy miket szeretnék elolvasni a következő évben. Tudom, hogy semmi értelme nincs, mert az lesz, hogy ezeknek a könyveknek a felével sem fogok végezni, és találok száz másikat, ami nincs is a listán. De azért én valamilyen szinten szeretek rendszerezni, listákat gyártani, és utána azt figyelni, hogy mennyire sikerült megvalósítani a terveimet.


A legvalószínűbb, hogy azokat a könyveket mindenképpen el fogom olvasni, amiket most karácsonyra kértem/kaptam/vettem, illetve szépséghibásan túrkáltam magamnak. Ezek a következők: Garcia - Stohl: Lenyűgöző teremtmények, Kerstin Gier: Rubinvörös, Rick Riordan: A titán átka, Maryrose Wood: Méregnaplók, Sarah Dessen: Egy felejthetetlen év, L.K.Hamilton - Charlaine Harris stb - Karó, Karen Marie Moning: Keserű ébredés, Benina: A Boszorka fénye, Sarah Dessen: Figyelj rám!


Aztán vannak olyan könyvek is a polcomon, amik nagy része már tavaly karácsony óta ott porosodik, de azért igyekszem... Orhan Pamuk: Az új élet, Stephen Fry: A viziló, Doris Lessing: Az arany jegyzetfüzet, Daniel Keyes: Az érintés, Michelle Richmond: A köd éve, Takami Kósun: Battle Royale, John Grisham: Az ítélet eladó. Van itt kéremszépen Julian Barnes-tól az Anglia, Anglia, amit azért vettem meg nagyon olcsón, mert a Flaubert's Parrot egykoron kötelező volt Barnes-tól és én azt szerettem. Ingyen vágták hozzám Raana Raas Csodaidők sorozatának egy részét: Az ogfák vöröse, illetve ezt is: Meg Rosoff: Majd újra lesz nyár... Charlaine Harristől itt van a Fájó szívvel, illetve a Grave Sight, amivel egy fél éve szenvedek, de egyszer majd befejezem. Neil Gaimantól még mindig várható a Sosehol, Anansi fiúk, M is for Magic, meg a Terry Pratchettel közös Good Omens, Joanne Harristől pedig a Bársony és keserű mandula, Szederbor, Urak és játékosok, The Evil Seed.


Van egy csomó, még tavasszal beígért, de azóta igencsak elhanyagolt Diana Wynne Jones is: House of Many Ways, Charmed Life, The Lives of Christopher Chant, Conrad's Fate, Witch Week, The Magicians of Caprona, Mixed Magics, The Pinhoe Egg. Meg Shannon Hale-től két könyv, amiknek a borítójába szerettem bele: The Book of a Thousand Days és The Goose Girl. Nézzük a további címeket: Sherry Ashworth: Something Wicked, Sue Monk Kidd: The Secret Life of Bees, Sarah Beth Durst: Ice, Audrey Niffenegger: The Time Traveler's Wife, Holly Black - Cecil Castellucci: Geektastic, Jen Nadol: The Mark, Noel Streatfeild: Ballet Shoes, Amanda Ashby: Zombie Queen of Newbury High, Melinda Machetta: Jellicoe Road, Margaret Peterson Haddix: Just Ella, Thomas Harris: The Silence of the Lambs, Jim Butcher: Storm Front, Jasper Fforde: The Eyre Affair, Raymond Chandler: The Long Good-Bye. Ja, meg ezek a sületlenségek: Sense and Sensibility and Sea Monsters, Mr Darcy, Vampyre.


A maradék 19 Contemps regény közül sem ártana elolvasni még legalább 17-et, hogy meglegyen a Contemps Challenge, amire jelentkeztem. Ezek már a polcon: Denise Jaden: Losing Faith, April Henry: Girl, Stolen, Mindi Scott: Freefall, Sarah Ockler: Fixing Delilah. És akkor még ezek jöhetnek szóba: Daisy Whitney: The Mockingbirds, Courtney Summers: Fall for Anything, Michael Northrop: Trapped, Sara Bennett Wealer: Rival, Lindsey Leavitt: Sean Griswold's Head, Kirsten Hubbard: Like Mandarin, Micol Ostow: Family, Emily Wing Smith: Back When You Were Easier to Love, Jo Knowles: Pearl, Hannah Harrington: Saving June, Elizabeth Scott: Between Here and Forever, Lisa Schroeder: The Day Before, Melissa Walker: Small Town Sinners, Kristen Tracy: Sharks & Boys, Sarah Darer Littman: Want to Go Private?


Aztán vannak azok a sorozatok, amiket elkezdtem, és tervezem elolvasni a folytatásokat. Ezeknek nagy része még nem jelent meg, de azért sorolom. Tera Lynn Childs: Fins are Forever (Fins 2), illetve egy új sorozata, a Medusa Girls. Melissa Marr: Darkest Mercy (Wicked Lovely 5), Julie Kagawa: The Iron Queen, The Iron Knight (Iron Fey 3-4), Cassandra Clare: City of Fallen Angels (Mortal Instruments 4), Clockwork Prince (Infernal Devices 2), Rachel Hawkins: Demonglass (Hex Hall 2), Holly Black: Red Glove (Curse Workers 2), Simone Elkeles: Chain Reaction (Perfect Chemistry 3), Carolyn MacCullough: Always a Witch (Witch 2), Bree Despain: The Lost Saint (Dark Divine 2), Becca Fitzpatrick: Silence (Hush Hush 3), Kim Harrison: Pale Demon (Rachel Morgan 9), illetve tényleg el akarom kezdeni a Madison Avery sorozatát, aminek a részei: Once Dead, Twice Shy, Early to Death, Early to Rise, Something Deadly This Way Comes, Alexandra Adornetto: Hades (Halo 2), Scott Westerfeld: Extras (Uglies 4), Stacey Jay: Undead Much (Megan Berry 2), Gayle Forman: Where She Went (If I Stay 2), Kristin Cashore: FireBitterblue, Richelle Mead: Last Sacrifice (Vampire Academy 6), Eden Maguire: Summer, Phoenix (Beautiful Dead 3-4)


És akkor azt ne is említsem, hogy a readeremen van még 130 könyv, melynek egyikét sem említettem még fent, illetve van egy csomó 2011-es megjelenés, amivel igen erősen szemezek... Ha azt vesszük, hogy 2010-ben több mint 100 könyvet sikerült elolvasnom, még így sem fogom soha lecsökkenteni a várólistámat, mert az valahogy mindig egyre és egyre hosszabbra sikeredik.

2 megjegyzés: