2010. december 3., péntek

Maria V. Snyder: Fire Study

A Study-sorozat utolsó része pont onnan folytatódik, ahol az előző abbamaradt. Akkor ugyan elkapták az éppen aktuális gonosztevőt, de az megszökött a sértett Cahillal együtt, Yelenáék pedig útnak indulnak, hogy megtalálják őket, mégmielőtt újból ártatlan lányok életére törnek. Ám hamarosan rájönnek, hogy mostmár egy sokkal hatalmasabb varázsló fenyegeti a két ország közötti békét, aki hála az égnek végre nem ártatlan kislányokat erőszakol meg, hanem már csak a vérükre van szüksége, hogy sokkal gonoszabb dolgokat csinálhasson. Ráadásul Yelenának a saját képességeivel is meg kell barátkoznia, meg persze azzal a gondolattal is, hogy valaki a társai közül nagy valószínűséggel áruló. Meg persze ezernyi bonyodalom van még, na és unalom, meg unalom, meg unalom...


Én akármennyire is imádtam a Poison Study-t, akármennyire is sikerült még élveznem a Magic Study-t is, ami az első résznek egy gyengébb imitációja Valek nélkül, egyszerűen nem bírtam olvasni a Fire Study-t, olyan szinten gyenge volt. Mert az már a Magic Study-nál is látszott, hogy nem sikerült olyan irányban folytatni a sorozatot, mint amit az első rész után vártam volna, de akármennyire is reménykedtem benne, a harmadik részben sem sikerült visszahozni a Poison hangulatát, sőt. Egyszerűen gusztustalan, amit Yelenával és Valekkel művelt; nem hiszem el, hogy itt egyedül Yelena képes döntésekre, Valekot pedig ennyire kellene félteni, hiszen ő itt a legrátermettebb ember mindenki közül. Azt sem hiszem, hogy az egyetlen dolog, ami köztük normálisan működik, az a szex, pedig most már nagyon úgy tűnik.


Igazság szerint le kellett volna állnom a Poison Study után, mert az úgy ahogy van nagyon tetszett, valamilyen szinten még befejezettnek is lehetne tekinteni, és nem kellett volna reménykednem abban, hogy hasonlóan izgalmas történeteket olvashatok még Yelenáról. Ha viszont már úgy alakult, hogy eljutottam a sorozat végére, még mindenképpen sort szeretnék keríteni a novellákra, meg a Glass sorozatra is, mert a világ maga beszippantott elég rendesen. És hátha egyszer még rátalálok egy olyan gyöngyszemre Snydertől, mint a Poison Study volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése