2009. december 20., vasárnap

Kim Harrison: A Fistful of Charms

Enyhén megkésve, de sikerült végre valamit elolvasnom az elmúlt hetek során. Mégpedig a következő, negyedik Rachel Morgan-t. Egyrészt nagyon kevés időm volt rá, másrészt volt valami, ami nagyon nem tetszett ebben a kötetben, mégpedig Nick.


Szóval az a nagy helyzet, hogy én Nick-et valamiért kezdettől fogva nagyon nem szeretem, és már alig vártam, hogy ki legyen írva a történetből. Éppen ezért is örültem nagyon, hogy a múltkori részben kellőképpen el lett hanyagolva, de sajnos most visszatért. Vagyis nem tért vissza, csak éppen bajba került, veszélybe sodorva Jenks fiát, Jax-et is. Rachel persze még érez annyit Nick iránt, hogy megpróbálja kiszabadítani a volt barátját egy csapat vérfarkas karmai közül.


Persze ahogy ez várható volt, nem igazán érte meg Rachelnek ez a dolog. Egyrészt mert démoni átkokat kellett készítenie Nick kiszabadításának érdekében, ezzel méginkább befeketítve a saját auráját, másrészt pedig csomó olyan dolgot kellett megtudnia Nick-ről, amik csak még mélyebbre süllyesztették őt a szemünkben. Nem elég, hogy tolvaj, de még bizalmas információkat is eladott Rachelről a démonoknak, még akkor is, amikor nagyban együtt voltak. Arról nem is beszélve, hogy tolvajt faragott Jenks fiából. Tehát remélem, hogy ezután a rész után Nick örökre távozik Rache életéből, mert már nagyon fárasztó volt.


Ami egyébként külön jó volt, hogy Rachel emberméretűvé varázsolta Jenks-et, így most a kis pixi valamivel több szerepet kapott, ami mit ne mondjak, nagyon jól állt neki. Ivy-vel is történt némi előrelépés, de az egyelőre kérdés, hogy ez most inkább pozitív, vagy negatív, de valószínű, hogy inkább az előző. Mert annak ellenére, hogy Rachel kis híján meghalt a felfedezései közben, azért mégiscsak egyre jobban megismeri és bízik Ivy-ban, ami abszolút pozitív a kapcsolatuk szempontjából.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése