2011. február 20., vasárnap

Denise Jaden: Losing Faith

Újabb könyv, amit a Contemps keretein belül olvastam, és az eddigi három közül ez tetszett legkevésbé sajnos. Pedig fülszöveg alapján ez tűnt számomra az egyik legszimpatikusabbnak a felhozatalból. Végül pedig eléggé vegyes érzelmeim voltak olvasás közben; voltak dolgok, amiket szerettem, és voltak amiket nem. Mivel ez a regény is megvan nekem könyv formájában, nincs sok hely a polcomon, és sajnos nem egy olyan olvasmány volt, amit bármikor máskor újra elővennék, ezt a könyvet is felajánlom cserére/kölcsönbe/örökbefogadásra, hátha mások olyan dolgokat találnak benne, amit én nem. A könyv angol nyelvű, használt (egyszer olvasott), young adult, pettyet szomorú és nincsenek benne természetfeletti dolgok.


Brie első pillantásra egy meglehetősen sekélyes leányzó, a mélyen vallásos nővérével épphogycsak beszélőviszonyban vannak, a divat, a sminkek, és hogy néhány órácskát egyedül tölthessen a barátjával mindennél fontosabb számára. Utóbbi érdekében ki is paterolja a nővérét otthonról, annak ellenére, hogy Faith aznap este inkább otthon maradna, és még egy kicsit furcsán is viselkedik. De Brie nem nagyon gondolkozik el a dolgokon, csakhogy egy pár órával később érkezik a hír: Faith meghalt, feltehetőleg öngyilkosságot követett el. Brie mindennél jobban vágyik arra, hogy valakivel beszélgessen, hogy válaszokat kapjon, de az iskolában a legtöbben elfordulnak tőle; a szülei teljesen magukba fordulnak; a barátja, aki miatt elküldte otthonról a nővérét az utolsó éjszakáján megcsalja a legjobb barátnőjével... Faith legjobb barátnője meg sem jelenik a temetésen, sőt egyenesen kerüli Brie-t. A sok negatívum ellenére meglepetések is érik a lányt: Tessa személyében, akit mostanáig messziről elkerült a gótos kinézete miatt, pedig valójában több közös van bennük, mint az állítólagos legjobb barátnőjével. Illetve ott van Alis, akinek a vallási fanatikus nővére elvileg szintén Faith legjobb barátnője volt, mégsem tud róla Brie szinte semmit.


A főbb szereplők egytől egyig szerethetőek voltak, Brie egy hatalmas változáson ment keresztül Faith halála óta. Tessa is eleinte elég idegesítő volt, de amint megismertük az ő kis titkait és családi életét, egyszerűen már nem lehetett nem szeretni. Alis pedig kezdettől fogva nagyon szimpatikus srác volt, örülök, hogy az ő problémái is megoldódtak a végére. Ami nem tetszett, azok a vallási dolgok voltak a történet hátterében. Annyira túlzás volt ez a vallási fanatizmus, ami az eseményeket elindította, főleg, hogy Alis nővére, illetve az egy szem követője tényleg klinikai esetnek bizonyultak. Sokkal szerethetőbb lett volna a történet néhány kedves vallásos gondolattal a háttérben, amik segíthették volna Brie-t Faith halálának feldolgozásában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése