2009. október 19., hétfő

Charlaine Harris: Dead as a Doornail (Lidércfény)


Sajnos túl gyorsan fejeztem be az ötödik részt, mivel most egy jó darabig várni kell a folytatásra, de idővel majd átrágom magam a maradék részeken is, és aztán szenvedhetek, hogy mikor jelenik meg a következő rész... Főleg hogy egyre jobban tetszik a sorozat, ez az alakváltós rész pedig különösen felüdülés volt, a sok vámpírosdi után. És egyre inkább úgy érzem, hogy lesz ez még jobb is.


Amúgy rájöttem arra, hogy van egy bizonyos sablonja is a részeknek. Például hogy ha valami rossz történik Bon Temps környékén, gyilkosságok, megerőszakolás, lövöldözés, stb, akkor az első számú gyanúsított valamiért mindig szegény Sook öccse lesz. Tehát most is, hogy valaki alakváltókat kezd el lődösni, az alakváltók rögtön Jason-t gyanúsítják, hiszen ő akarata ellenére lett egy közülük. Azt persze csak Sookie tudja, hogy Jasonnek jobban tetszik az új életformája, minthogy egy ilyen fölösleges dologgal tönkretegye.


Az sem újdonság, hogy a Merlotte-os szakácsok, illetve a Fangtasia-beli csaposok fogyó termékeknek minősülnek. Így most is új emberek (vagy egyebek) töltik be ezeket a poziciókat, és szerintem nem árulok el nagy meglepetést, ha azt mondom, hogy egyik-másiknak nem sikerült a rész végéig megtartaniuk az állásukat (=életüket). Hehehe...


És van egy új szereplő, Quinn, akit szerintem tutituti hogy viszontlátunk még, és már alig várom :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése