2009. október 10., szombat

P. C. Cast - Kristin Cast: Elárulva


Úgy voltam vele, hogy nem fogom elolvasni a Megjelölve folytatását, de mivel ezzel találtak rá a legtöbben a blogra, úgy gondoltam adok neki még egy esélyt. Sajnos a közel 1 hónap alatt nem sikerült a könyv végére érnem, pedig tulajdonképpen nem nagyon kellett igyekeznem, hogy még a magyar megjelenés előtt írhassak róla. És mégsem sikerült. Valahogy mindig találtam jobb elfoglaltságot a könyv helyett, ami azért nem is csoda. Mert ez a sorozat még mindig nem az igazi.



Csak hogy mindenki örüljön, egyre több dolgokat tudunk meg a vámpírokról, a vámpír pasik például mind nagyon helyesek, nem véletlen, hogy Matthew McConaughey-ről, Jake Gyllenhaal-ról és Hugh Jackman-ról is kiderült, hogy valójában vámpírok. Tehát nem kell meglepődnünk, hogyha a sorozatot olvasó vámpírellenesek, egyszer csak feldühödnek, és karót döfnek valamelyikük szívébe. Persze csak vicceltem, de igazából arra próbálok kilyukadni, hogy nem nagy művészet élő emberekről baromságokat írni, ennyi erővel a Blikkben is megjelenhetett volna a sorozat.



Aztán ami a legnagyobb kavarás a sorozatban, az főszereplő lánykánk, Zoey szerelmi sokszöge. Mert ugye életében volt egy pasija, Heath, akivel vámpírrá válása alatt is sikerül egy elég erős köteléket kialakítania. És akkor még enyhén fogalmaztam. Aztán van Erik, akivel elvileg most járnak, gyakorlatilag Zoey nem is gondol rá, csak olyan szinten, hogy "jaj nem is érdemlem meg, hogy ilyen pasim legyen". Hát tényleg nem. Remélem Erik hamarosan odébbáll, mert kicsit túlzás, hogy ennek a csajnak minden sikerül. És ha ez még nem lenne elég, feltűnik a helyes vámpír tanár, Loren, akinek a hatalmas szerepe egyelőre tulajdonképpen annyi, hogy felfokozza Zoey szexuális fantáziáit, amiből nélküle is van elég.



Viszont azt el kell ismernem, hogy voltak jó fogásai is ennek a résznek. Az előzőben irtó nagy hülyeségnek tartottam, hogy Zoey mindent megtart magának, mert nem akarja Neferet-et zargatni a saját kis hülyeségei miatt. Aztán most kiderült, hogy tulajdonképpen ezt nagyon is jól tette. Érdekes lesz, hogy egyedül Zoey tudja milyen is valójában a főpapnőjük, arról nem is beszélve, hogy egyelőre még nem is igazán tudni, hogy mit csinál. Akármit is, abszolút nem tűnik bizalomgerjesztőnek. Aztán Aphroditéről is kiderült, hogy valójában jófej, és ezt a részt teljesen jól megírták, pedig a múltkori után valahogy nem erre számítottam. Az pedig hogy mi lett Zoey legjobb barátnőjével, az egy külön jó pont. Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen húzás is belefér a sorozatba, de egyelőre még nem bánom.



Szóval azt mondom, hogy itt még bármi lehet. Lehet jobb is, vagy rosszabb is, ez még a későbbiekben kiderülhet. Az egyelőre részemről még igencsak kérdéses, hogy továbbolvasom-e, vagy inkább sajnálom rá az időt (ez egyébként teljesen jogos lenne), mindenesetre ez után a rész után már kicsit pozitívabban ítélem meg a sorozatot. De csak nagyon kicsit. Mert gáz jelenetek bőven voltak, csak most már nincs kedvem kiemelni őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése