2009. október 16., péntek

Charlaine Harris: Dead to the World (Vérszag)

Mint azt már említettem, sikerült teljesen leelőznöm a magyar megjelenést, így egyelőre ehhez a részhez sem magyar címet, sem magyar borítót nem tudok mellékelni, de ezt talán majd a későbbiekben fogom frissíteni. Vagy nem. (de igen :))


Azt viszont így elöljáróban meg kell jegyeznem, hogy ez volt eddig a kedvenc részem. Azért, mert az írónőnek sikerült beépítenie a történetbe egy olyan kalandot Eric-kel, amire ő később nem is fog emlékezni, tehát senki sem lesz lekötelezettje senkinek, és a vonal sem fog átmenni valami egészen másba. Mert valljuk be, ha valami lenne Eric és Sookie között úgy tényleg, akkor valószínűleg nem lenne már ugyanaz a kettejük viszonya, amit meg viszont pont így szeretek, ahogy van.


Arról nem is beszélve, hogy érdekes fejlemények vannak Jason-nel, ugyanis úgy tűnik hogy Sook öccse alakváltó lesz. Ami szerintem borzasztó nagy fejlemény. Szegény öcskös eddig sem tudott túl sokat a mágikus dolgokról, hát mostantól nem kicsit lesz része benne. Bár nem tudom, hogy ez a történet szempontjából is jó lesz-e, mert az öcskössel eddig sem volt kevés probléma, vajon mi lesz ezután?


A könyv többi része igazából már mindegy. Lezajlott egy kisebb (vagy nagyobb?) háború a boszorkányokkal szemben, amikor is összefogtak ellenük a vámpírok és az alakváltók, ami nagy szó. És annak ellenére, hogy ez a rész is tele volt jobbnál jobb fordulatokkal, ami igazán lényeg, az az ami Eric és Sook között történt, illetve Jason további sorsa lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése