2009. november 4., szerda

Charlaine Harris: Definitely Dead (Halottnak a csók)

Hát ez a rész most valahogy meglehetősen vegyes volt. Van egy olyan érzésem, hogy valamiről én teljesen lemaradtam, mert emlékeim szerint eddig sem Hadley-ről nem volt szó, sem a királynő nem szerepelt eddig (szerintem még a nevét sem tudtuk, nemhogy láttuk volna), ebben a részben pedig amolyan régi ismerősként tekintünk rá, arról nem is beszélve, hogy elvben már Hadley-ről is tudnunk kellett volna. Tehát ez részemről ez egy meglehetősen nagy kérdőjel. Esetleg valamilyen rövid történetről/novelláról lemaradtam volna? Ha valaki érti, hogy mi van, az szólhatna róla.


Negatívum is volt bőven. Ami szerintem kár, hogy Bill karakterét sikerült a lehető legmélyebbre ásni. Egyrészt a kórházas vallomása egy meglehetősen nagy hasraesés, de azért ő még mennyire szereti Sookie-t. Na de akkor miért van együtt már a múltkori rész óta azzal a beképzelt libával? Szóval ok, hogy Sook azt kérte hogy hagyja békén, de ha tényleg annyira szereti, akkor ezt máshogy is lehetett volna. Szóval az írónő olyan rohadtul kedvesen meg tudja velünk utáltatni Billt, és most már sajnos Eric is teljesen közömbös lett.


Na de legalább van nekünk Quinn, akit meg szeretünk. Új szereplők is akadnak bőven, például Amelia egy jó karakternek tűnik, aztán majd meglássuk, hogy mi lesz vele Bon Temps-ben. Tanya az új felszolgáló a Merlotte-ban egyelőre nem nagy szám, de még nem láttunk belőle sokat, lehet hogy miután már nem kell kémkednie, normálisabb szerepe is lesz. Felicia (a Fangtasia új pultosa) bemutatkozása oltári nagy volt, csak kár, hogy ő még nem szerepelt többet.


Hát nagyjából ennyi. Most nagyon sok mindent felvetettek, meg azt is tudjuk, hogy nagyjából mi minden várható a következő részben, esküvők, konferenciák, ilyesmi. Még kérdés, hogy mi lesz Jason-nel, mert az egy eléggé lezáratlan és elhanyagolt szál volt most; meg hogy miért fontos, hogy Sook nem csak szimplán telepata, hanem valamilyen szinten tündér is. Mert gondolom ez azért jelent valamit azon kívül is, hogy ezzel magyarázták, hogy tapadnak rá a vámpírok. Ha tényleg csak ennyi lenne, az elég nagy kicseszés lenne Sookieval szemben, már nem azért...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése