2011. április 10., vasárnap

Holly Black: Red Glove (Curse Workers #2)

Cassel úgy nőtt fel, hogy a családjában rajta kívül mindenki átokmunkás, csak ő nem. Aztán persze kiderül, hogy ő is az, csak a testvérei manipulálták az emlékeit, miközben vele végeztették a piszkos munkát. Cassel ugyanis a legritkább képességgel rendelkezik, bármit képes átváltoztatni valami mássá; például a legjobb barátnőjét, Lilát, egy fehér macskává. A helyzet most azonban az, hogy Cassel drágalátos anyukájának hála Lila szerelmes Casselbe, csak éppen azt nem lehet tudni, hogy ezek az érzések mennyire valósak, és mennyire köszönhetők a maminak. A manipulatív bátyó pedig mindent elfelejtett azzal kapcsolatban, amit az öcsikével tett, és most játsszák a jó tesókat. A másik bátyót megölik, a szövetségiek pedig rászállnak Cassel-re, hogy kiderítsék ki áll Philip halála és még vagy hat másik gyilkosság mögött. Az előbbit még nekem is sikerült elsőre megtippelnem, és szerintem nem is ez a lényeges, hanem az, hogy a hat másik mögött Cassel legnagyobb rémületére valószínűleg pont ő maga áll, csak nem emlékszik rá, mert a testvére pont ekkor manipulálgatta az emlékeit, rémlik?


El sem hiszem, hogy mennyire vártam ezt a könyvet, ezerszer jobban, mint a szintén április ötödikén megjelent Mortal Instruments negyedik részét, hiába az a népszerűbb sorozat. Engem ezzel a sötét világgal és ezzel az abszolút nem tipikus (értsd: nem jófiú, és még csak nem is tökéletes) főszereplővel megvettek kilóra. De azért az elvetemült Mortal Instruments rajongóknak is kötelező a sorozat, mert van benne Jace! Tényleg! :) Igaz, hogy nem vettem volna észre, ha nem pont most olvasnám a City of Fallen Angels-t is, sőt, még így is majdnem átlapoztam rajta, de annál viccesebb az élmény.


Az mondjuk jobb lett volna, ha a Red Glove előtt újraolvasom a White Cat-et, mert elég súlyos memóriazavarral küszködöm, vagy nem is tudom, de valahogy csomó minden kiesett, például az, hogy Cassel anyukája mit művel Lilával, ami azért egy kicsit gáz. Mondjuk kinézem belőle, amekkora meggondolatlanságokat csinált ebben a kötetben is... De hiába magamnak írom a blogot, minden spoilert mégsem írhatok le, hátha olyasvalaki találna rá, aki a legkevésbé sem szeretné tudni őket. Az mindenesetre biztos, hogy ez a rész elég falatkaparósan ért véget, ráadásul egy évet kell várni mire egy újabb betekintést nyerünk Cassel életébe, a Black Heart című kötetben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése