2011. január 28., péntek

Cynthia Hand: Unearthly

Clara nemrégiben tudta meg, hogy részben angyal. Az anyja félig angyal, az apja pedig halandó, éppen ezért ő negyedrészben ez az isteni teremtmény. Mivel angyalvér kering az ereiben (még ha csak kis részben is), ettől ő nem csak okosabb, erősebb és gyorsabb lesz, mint az emberek, hanem kapott egy célt is, amit végre kell hajtania a földön. Ez a cél látomások formájában jelenik meg, ami sosem lesz kellőképpen egyértelmű Clara számára. Egy fiú, egy erdőtűz, egy rendszám - ami miatt elhagyják Californiát és egy világ háta mögötti kis helyre költöznek. Clarának pedig mindent meg kell tennie, hogy véghezvigye a célját... ami mi is? Megmenteni a fiút a tűzből? Vagy valami egészen más?


Amilyen nyugodtan és szeretetteljesen indult a könyv, úgy csapott át a végére valami egészen mássá. Tényleg Gilmore Girls-i kapcsolat volt Clara és az anyja között, de ez az állandó titkolózás miatt a végére már egyáltalán nem maradt meg. Mert akármennyire is egyszerűnek tűnt minden (hiszen Clarának csak meg kellett volna mentenie Christiant!), a végére minden megváltozott. Kiderült, hogy háború van az angyalok között, nem tudjuk mi van a Sötét Szárnyúakkal, Clara édesanyjának, és most már a kisöccsének is egyre több a titka, aggasztó, hogy Angela egyre nagyobb titkokat tud meg, és fogalmunk sincs mi volt ez az egész Christian-nal. És ami a legidegesítőbb, hogy csak jövőre kapunk folytatást!


Ennek ellenére komolyan mondom, ha nem január lenne, akkor azt mondanám, hogy ez 2011 legjobb könyve. De még így is meg merem kockáztatni, hogy ilyen jó könyv több nem lesz idén. Mert ez tényleg az volt, amit épp egy perce fejeztem be, de akár most azonnal újra tudnám kezdeni, annyira imádtam minden sorát. Volt benne egy őrületesen imádnivaló szerelmi szál, akarom mondani szerelmi háromszög, ami végre igazán megdobogtatta a pici szívemet. Ez tényleg egy olyan könyv, amit az összes YA-rajongó barátosnémnek ajánlanék, illetve fogok is ajánlani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése