2011. augusztus 7., vasárnap

Julie Kagawa: Summer's Crossing

Ash kötött egy egyezséget Leanansidhe-vel, pedig minden épeszű tündér tudja, hogy ezt igazán nem kellett volna. A tündérkirálynő pedig pont a legrosszabbkor érkezik, hogy behajtsa a szívességet, mert Ash és Puck éppen azon lennének, hogy megtalálják Grimalkint. Persze Leanansidhe megígéri, hogy ad nekik egy kis útbaigazítást, ha visszahozzák neki a hegedűjét, amit a nyárkirálynő ellopott tőle, egyedül úgysem találnák meg a macskát, ha az nem akarja, hogy megtalálják. Mivel Oberon birodalmába készülnek, Ash-nek mindenképpen szüksége lesz Puck segítségére, mert ha egyedül betenné a lábát a nyár világába, a biztos halál várna rá. De lehet hogy Puck mellett is. Mert lehet, hogy a komisz tündér úgy gondolja, hogy itt az ideje, hogy megbosszulja a múltbeli dolgokat, meg azt, hogy Meghan nem őt választotta. És ennél jobb lehetősége nem is akadhat, a saját világában szúrhatná hátba legjobb barátját. A kérdés csak az, hogy mi a fontosabb Puck-nak, a bosszú, vagy egy jó balhé?


Ez az Iron Fey sorozat 3,5. része, vagyis amolyan átkötő kis kaland a harmadik rész befejezése és a 4. rész kezdete között, körülbelül mint a Winter's Passage volt, az első és második rész között. És persze ez is ingyen és bérmentve letölthető és elolvasható Julie Kagawa valamelyik weboldaláról, nagyjából egy évig. Persze ha valaki még nem olvasta az egész sorozatot, nem célszerű rögtön ezzel kezdeni, de tulajdonképpen önmagában is élvezhető, az elején levő kis összefoglalónak köszönhetően.


Azt pedig sejtem, hogy nem igazságos egy teljes bejegyzést szentelni egy 72 oldalas kis novellára, de nekem most ez a kedvenc tündéres sorozatom, és valahol muszáj reklámoznom. Főleg, hogy október végén jön a negyedik (befejező?) rész, az Iron Knight, amiben Ash nézőpontjából látjuk a történéseket! Utóbbival kapcsolatban egy picit vegyesek az érzelmeim, de csak azért, mert most a Summer's Crossing-ban Puck nézőpontját láttuk, és annyira azért nem sikerült jól, mint vártam. Szóval egy picit tartok Ash-től, főleg mert a harmadik részre már annyira megszerettem Meghant, hogy egy picit hiányozna. Majd meglátjuk:)


Akit pedig esetleg érdekel a sorozat, az első része, az Iron King, még mindig ingyen és bérmentve elvihető, mert nekem van egy felesleges, egyszerolvasott példányom, ami nálam csak foglalja az amúgy is kevés helyet, más pedig lehet hogy egy nagy kedvencre találna.

1 megjegyzés: