2009. augusztus 24., hétfő

Another Cinderella Story


Egy igazi hollywoodi tündérmese következik, az Another Cinderella Story. Nem szabad összetéveszteni A Cinderella Story-val, főszerepben Hilary Duff-al és Chad Michael Murray-vel, mert ahogy ez a címéből is látszik, ez nem az a hamupipőke történet, hanem egy másik. De attól, hogy ez egy másik, még nem lesz feltétlenül rosszabb, vagy unalmasabb, sőt. Nekem ez a fajta feldolgozás sokkal jobban bejött. A történetről azt hiszem nem kell semmit sem mondanom, elvégre mindenki ismeri az alapját, tehát kellőképpen kiszámítható lesz, ami mégis különlegessé teszi, az a sok zene, tánc és a szereplők.



A lány főszereplő Selena Gomez, akiről nem mindig hisszük el, hogy tényleg tud táncolni, mindenesetre nagyon szép (itt még nem alázta le Demi Lovato, mint ahogy a Princess Protection Program-ban teszi), és ezért szeretjük. Az aktuális szőke herceg szerepében pedig Andrew Seeley, akit én eddig személy szerint nem ismertem, de ezentúl azt hiszem fel kell vennem őt is a listámra. Róla ugyanis el lehet hinni, hogy tud is táncolni, és ez értékelendő.



De a két főszereplőnk mellett is akadnak szerethető karakterek. Vegyük például a mostohaanyukát, és a két mostohatestvért. Fantasztikusak. Rohadtul idegesítőek, de emellett abszolút szerethetőek is, mert viccesek. Itt van Jane Lynch, aki nagyon jól alakítja a lesüllyedt popsztárt, aki még nem vette észre, hogy egyáltalán nem népszerű. A két mostohatestvér tulajdonképpen felejthetőek (kivéve a táncukat), de pont azért, mert ilyennek vannak megalkotva, és nem azért mert rosszak voltak. És még szerettem volna megemlíteni Jessica Parker Kennedyt, Mary barátnőjét, akinek sajnos nem volt valami nagy szerepe, egyszerűen csak szép; illetve a Nataliát játszó Nicole LaPlaca-t, aki sajnos eltörpül a mostohatesók mellett, pedig lehetett volna jobb is.  



A legjobb jeleneteket egyértelműen a táncok adják, például amikor a táncórán Selena a tükör másik oldalán táncol, vagy a finálé. Nagyon látványos, dinamikus táncokat sikerült összehozniuk. Bár a tükrös jelenet amúgy is nagyon jó fogás volt, már mikor Selena megjelent az üveg mögött, és erre Natalia felállt a túloldalon, és végignézett látszólag Selenán, gyakorlatilag meg csak úgy... Hát engem ott vettek meg végérvényesen. A tánc az pedig már csak a ráadás volt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése