2009. augusztus 27., csütörtök

Chi's Sweet Home



Chi egy tündérien élénk kiscica, aki véletlenül elhagyja az anyukáját, és cicatestvérkéit, majd pedig a kedves Yamada családnál talál otthont magának. Az anime jelenleg a második sorozat, a Chi's New Address közepén tart, a maga háromperces részeivel azonban könnyen végig lehet nézni mind a kétszer azt a 104 részt. Az első sorozatban a Yamda család egy olyan helyen lakik, ahol szigorúan tilos bármilyen kisállatot tartani, nem hogy macskát, és a bonyodalmak főként abból adódnak, hogy megpróbálják eltitkolni a gondnoknéni elől Chi jelenlétét. 



A második sorozatban azonban már elköltöznek a régi helyükről, egy olyan házba, ahol nyugodtan lehet macskát, és egyéb kisállatot tartani. Hát igen, egyesek mit meg nem tesznek a macskájukért :) Itt már a kalandok nem csak a Yamada házon belül történnek, hanem Chi folyamatosan megismerkedik és összebarátkozik a házban, illetve a környéken lakó macskákkal, de még kutyákkal, nyulakkal és papagájokkal is. 



Most azt lehet gondolni, hogy ez abszolút egy gyerekmese, ki az aki ilyet néz. Igen, teljesen jogos, mert az is. Egy nagyon kedves, szerethető kis mese, mely teljesen mentes a negatív gondolatoktól. Egyszóval nyugodtan lehet gyerkőccel nézni (ha nem zavar a japán hang), de még felnőttként is kellemes kikapcsolódást nyújthat, ezért merem meleg szívvel ajánlani mindenkinek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése