2009. augusztus 28., péntek

10 Things I Hate About You


A cím valószínűleg ismerősen hangozhat, hiszen 1999-ben már készítettek filmet ugyanezzel a címmel (magyar cím: 10 dolog amit utálok benned), de ez most nem az. Hanem annak a feldolgozása, mégpedig sorozat formában. És ha már feldolgozásoknál tartunk, az gondolom nem újdonság, hogy a történet alapja, illetve a főszereplők nevei, még valahonnan Shakespeare Makrancos hölgyétől származnak.



Ezek után a történetről azt hiszem nem is kell sokat mondanom, adott Kat, a 'makrancos hölgy', aki híres a vad természetéről (de szerencsére nem olyan zabolátlan, mint Shakespeare idejében), illetve van neki egy kedves húga, Bianca. Azonban a szigorú apuci miatt Bianca csak akkor mehet férjhez randizni, ha a nővére is megy. Satöbbi-satöbbi.



De nem is ez a lényeg, hanem a szereposztás. A film az egyik személyes kedvencem, ezek után várható volt, hogy körülbelül azonnal rá fogok harapni a sorozat verzióra is. Ami a legelső pozitívum, hogy a sorozatbeli Kat és Bianca apja megegyezik a filmbeli apukájéval, aki nem mellesleg a legjobb szövegeket nyújtotta a filmben, és ahogy az várható volt, most is ugyanolyan alakítást nyújt. Biancát Meaghan Jette Martin játssza, aki itt annyira aranyos, hogy részben miatta is néztem meg Camp Rock című filmet is a napokban. Kat és Patrick szerepét játszó színészek számomra ismeretlenek, Lindsey Shaw és Ethan Peck, mindenesetre őket is kezdem egyre jobban megszeretni, annak ellenére, hogy velük szemben támasztottam a legnagyobb elvárásokat. Bár nem tagadom, hogy Patrick kicsit már idősnek tűnik ehhez a szerephez a maga 23 évével, kinézetre annyira nem is, de a hangja abszolút nem illik egy 17 éveshez.



Viszont sajnos vannak olyan szereplők, akiket nem igazán sikerült megszeretnem. Egyrészt ott van Michael, aki a filmváltozatban szintén nagy kedvenc volt, itt meg időnként egy bohócra, egy törpére, vagy egy buzira hasonlít leginkább. Már elnézést. Cameron meg hozzá képest egy óriás, amellett valami elképzelhetetlenül esetlen és szerencsétlen. A Chastitytől, és az őt játszó színésznőtől (Dana Davis), főként pedig a hangjától egyszerűen a hideg kiráz.



De a fentiek ellenére a sorozat egyre jobb lesz, valószínűleg idővel a most lehúzott szereplőket is biztosan meg fogom szokni, vagy pedig ők lesznek majd tényleg jobbak. Én bízom benne, hogy így lesz, elvégre még mindig az egyik kedvenc filmem (és Shakespeare komédiám) feldolgozásáról van szó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése