2011. július 22., péntek

Ally Carter: Heist Society

Miután Katarina Bishop gyerekkora azzal telt el, hogy a családtagjait asszisztálta a családi vállalkozásukban (egytől egyig mind nagyszerű műkincsrablók), a lány 15 éves korában úgy dönt végrehajtja legnagyobb mutatványát: hátrahagyva a családját, betrükközi magát az ország egyik legjobb bentlakásos iskolájába. Csakhogy Kat-nek hamar rá kell jönnie, hogy a múlt elől nem olyan egyszerű elmenekülni. Főleg amikor az apját ártatlanul vádolják meg azzal, hogy értékes festményeket lopott el egy milliárdostól maffiózótól. Ahhoz azonban, hogy az apja ártatlanságát be tudja bizonyítani, Kat-nek meg kell találnia és vissza kell lopnia a festményeket a tulajdonosuknak, aki erre két hetet adott a lánynak. Különben mindkettejüknek kampec. Mivel pedig Kat apját állandó megfigyelés alatt tartja az Interpol, egy olyan bűntény miatt, amit a festmények ellopásával egyidőben valóban véghezvitt, a lánynak egyedül, illetve a barátai segítségével végrehajtania az évszázad rablását.


Ally Cartertől már olvastam a magyarul is megjelent "Ha megtudnád, hogy szeretlek, meg kellene öljelek" című kémsulis kötetét, de azzal kapcsolatban meglehetősen vegyesek voltak az érzelmeim, a második kötetet sem sikerült még kézbe vennem, pedig azóta már az is megjelent magyarul. De a Heist Society-vel már sokkal régebb óta szemeztem, és most, hogy megjelent angolul a második része, úgy gondoltam pont itt az ideje, hogy végre sort kerítsek rá. És az a véleményem, hogy a második részre sem kell sokat várni, mert ez a rész tetszett. Nem is kicsit.


Leginkább a szereplők, ugyanis egy nagyon szerethető csapatot sikerült összeszedni erre a kis kalandra. Egyrészt ott van Kat, aki ebben a különös családban nőtt fel, már kiskorában kapta a feladatokat, hogy elterelje a biztonsági őrök figyelmét (kezdj hangosan sikítani, de semmiképpen ne hagyd abba!), és hát 15 éves korára már belefáradt, és mást sem szeretne jobban, mint normális életet élni. De a szélhámosság a vérében van, és ez elől nem lehet könnyű elmenekülni, főleg ha valaki annyira ügyes, mint ő. Aztán ott van Hale, aki Kat barátja, de azért vannak távoli utalások arra, hogy itt akár még több minden is lehet. És én az ilyesmit nagyon-nagyon szeretem. Aztán ott van Gabrielle, a nagyonszép unokatestvét, aki Kat-nek a szöges ellentéte, de valójában ő is ugyanúgy szerethető karakter. Vagy pedig Nick, aki valamilyen szinten ellenségnek számít, hiszen az anyja Kat apja után nyomoz, és közben meg mégis lehet rá számítani, és akár szerelmi háromszöget is bele lehet képzelni a Kat-Nick-Hale hármasba (én nem teszem, mert Hale-nek szurkolok).


A történetet is szerettem, a nyomozást, meg a logikát mögötte. Amikor elkezdenek kutatni a festmények után, megnézik a videófelvételt, amin sokak szerint Kat apja van, aztán ahogy rátalálnak az elkövető "nevére", meg a festmények rejtekhelyére... És elkezdik tervezgetni, hogy hogyan fogják ellopni őket... Hát engem megvettek ezzel kilóra. Ami hasonlót ismerek, az a Sean Connery - C. Zeta-Jones féle Brilliáns csapda, de ez mennyivel jobb már, hiszen itt tinédzserek a főszereplők. Na de egyből rá is kerestem, hogy van-e valami hasonló jellegű film, és mit találok? Drew Barrymore készül filmet forgatni Heist Society címmel, Ally Carter ugyanezen címet viselő regényéből. Juhéé!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése