2011. július 28., csütörtök

Ally Carter: Uncommon Criminals (Heist Society #2)

Ha eddig nem hallottak volna Katarina Bishopról, mostanra már mindenki tudja, hogy ő vezette a csapatot, akik kirabolták a világ egyik legnagyobb múzeumát. Éppen ezért nem is lepődik meg nagyon, amikor felkérik arra, hogy rabolja el Kleopátra Smaragdját, és juttassa vissza a jogos tulajdonosának. Ezzel azonban csak három probléma van. Először is a drágakövet 30 éve senki sem látta. Másodszor, az egyiptomi birodalom bukása és Kleopátra öngyilkossága óta még senki sem tudta sokáig birtokolni a drágaságot. De a harmadik dolog aggasztja legjobban Kat csapatát, mégpedig hogy a smaragd el van átkozva...


Alig pár napja olvastam el az első részt, és ha azt mondom, hogy az nagyon tetszett, akkor erre a részre egyszerűen nem fogok szavakat találni. Mert ezt a részt vagy ezerszer jobban élveztem, mint az első könyvet, pedig ez nagy szó! Itt ugyanis nem elég, hogy Kat-nek és a csapatának el kell lopniuk egy gyémántot, mert az nekik könnyű munka, főleg egy Henley után. De túl is kell járniuk egy szélhámos eszén, főleg miután már átverte egyszer a fiatalokat, na ez lesz a dolog neheze. Főleg úgy, hogy ez a nő, Maggie, minden trükköt ismer, és így bizony egyáltalán nem lesz könnyű őt átverni. Viszont Katnek van egy hatalmas előnye: az a szuper csapat, aki mögötte áll.


És akkor most csak ismételni tudom magam, gyakorlatilag ugyanazt tudnám elmondani, amit egy hete az első résznél. Hogy imádom ezt a csapatot. Igaz most egy picit háttérbe voltak szorítva időnként, de erre is megvolt a magyarázat, és a jövőben ilyesmi biztosan nem fordul elő. Mert a szereplők azok, akik ennyire összetartják a történetet, amiért ennyire letehetetlen. És akkor most Connie-t idézem azzal, hogy imádom Hale-t, mondtam már? :) De imádom még rajta kívül Gabrielle-t, Nick-et, meg persze Kat-et is, és az ikernagybácsikat, meg úgy nagyjából mindenkit. Ilyen iszonyat jól működő csapatot eddig Kim Harrison-nál láttam csak, aki nekem nagyjából bármit el tudna nekem adni, amíg azzal a csapattal dolgozik, akiket az első részben megszerettünk.


Többet nem is tudok írni, mert csak ismételném magam, vagy spoilereznék, és egyiket sem nagyon szeretném. Alig várom viszont, hogy legyen harmadik rész; tényleg, mikor lesz már harmadik rész?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése