2011. július 20., szerda

Sarah Mlynowski: Ten Things We Did (and Probably Shouldn't Have)

2 lány + 3 srác + 1 ház - szülők = 10 dolog, amit April és barátai csináltak, de biztosan/ talán/ valószínűleg nem kellett volna.


Innentől nem is nagyon kell ragozni a történetet, mert körülbelül ez minden, ami benne van. De engem megfogott, amolyan könnyű kis nyári olvasmány, viccesen hosszú címmel, ami aztán tényleg mindent összefoglal. Pont azt kaptam, amit vártam, mert nem is vártam sokat, és éppen ezért sokat sikerült mosolyognom is rajta, és összességében kellemes élményekkel tettem le a könyvet... 10 napja. Igen, kicsit rosszul állok a blogolósdival, mert azzal, hogy az imént letettem a Forevert, már megint egészen pontosan 5 könyvről írhatnék. Csak hát nyár van, és persze minden másra jut idő, csak arra nem, hogy leüljek néhány órára, és pótoljam az elmaradásaimat.


A könyv főszereplője, April, szülei válása után nem az anyjával megy Párizsba, annak ellenére, hogy mindig is közelebb állt hozzá, hanem az apukájával marad, meg annak az új feleségével. De legfőképpen azért marad, hogy a barátaival és a barátjával maradjon, mert nem akarja az egész addigi életét hátrahagyni egy új iskola, meg új barátok reményében. A dolgok jól is állnak, egészen addig, amíg az apja és újdonsült felesége úgy nem döntenek, hogy elköltöznek Ohio-ba, már találtak is új munkát, új lakást, minden készen áll a költözésre... Csakhogy April továbbra sem szándékszik hátrahagyni a barátait, meg a barátját, hiszen ha készen állna rá, akkor már rég Párizsban lenne az anyukájával, meg az öccsével. Na és persze évközben iskolát váltani? Kizárt!


April tehát azt találja ki, hogy az egyik barátjánál, Vi-nél fog maradni. Ami azért jó, mert Vi anyukája nagyon laza, és egészen biztosan engedni fogja, hogy April velük maradjon. A probléma csak annyi, hogy April apukája meg minden, csak nem laza, és egyáltalán nem örülne, ha egy olyan anya vigyázna a lányára, mint Vi-é. Főleg, hogy Vi anyukája még csak nem is lesz velük, mert szerepet kapott a Mary Poppinsban, és szerte az országban fognak mindenfelé turnézni, szóval maximum néhanapján nézne be a lányokhoz. De April és Vi erre is kitalálnak valamit! Mégpedig hogy nem szabad összeengedni a két szülőt, mert akkor tuti lőttek az együttlakásnak... Ezért kreálnak egy ál-email-t mindkettőjüknek, hogy azon keresztül tudják tartani a kapcsolatot. Vagyis hogy érthető legyen, amikor April apukája bejelentkezik, hogy minden rendben van-e a lányával, akkor az ál-Vi-anyuka válaszol vissza, hogy természetesen minden nagyszerű, a lányokkal ma este közösen palacsintázni fogunk. Amikor pedig az igazi Vi-anyuka jelentkezik, hogy most beszélt telefonon a lányokkal, minden rendben van, akkor az ál-April-apuka válaszol vissza, hogy örül, és sok sikert a Mary Poppinshoz. :D


Na és most hogy a legnagyobb nehézség el van hárítva, vagyis egyedül hagyták Aprilt a barátnőjével egy teljesen üres házban, jöhet is az a tíz dolog, amit talán nem kellett volna megtenni. Vagyis már csak 9, az első egészen pontosan az volt, amit itt szépen összehazudtak a lánykáink, hogy sikeresen egyedül maradhassanak. De aztán tényleg lesz itt minden, buli, pia, szüzesség elvesztése, nemi betegség összeszedése, ami csak lehetséges. És közben ugyanúgy lehet kedvelni a főhősnőnket, mert igazából nem csinál őrülten nagy hülyeségeket, a fent említett szüzességét is a kétéves kapcsolatával veszíti el... Ha mégis pórul jár, azt már annyira nem lehet a szemére vetni. Csak kicsit. :)


Amúgy most vettem észre, hogy rágoogléztam a borítóra, hogy az írónőnek jelentek ám meg magyarul is könyvei! Ilyenek, hogy Hálózsák és hókuszpókusz, Melltartó és seprűnyél, Vágyak és varangyok. Szerintem felkerülnek várólistára, mert aranyosnak tűnnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése