2009. szeptember 4., péntek

P. C. Cast - Kristin Cast: Megjelölve


Ezt a könyvet még valamikor nyár elején kezdtem el olvasni, és igyekeztem befejezni még a magyar megjelenés előtt... de ez a könyv valami borzasztó volt. Nem véletlenül. Már abba is rossz belegondolni, hogy a sorozatot ketten írják, egy anyuka, meg a lánya. Ez olyan... nem tudom, hogy ilyenkor ki jut előbb eszembe, Britney Spears és az anyukája, vagy Kiszel Tünde az ő kis Donatellácskájával. Mert most így hirtelen ők ugrottak be, és ebből is látszik, hogy abból nem sül ki semmi jó, ha egy anyuka ennyire nyomatja a kislányát. Vagy hát nem tudom ők hogy csinálták, de nem is érdekel.



Azt mindenesetre jól átlátják, hogy mi kell a népnek: vámpírok, vámpírok és megintcsak vámpírok. Mekkora szerencse, hogy vérfarkasok (még) nem szerepeltek. De amennyire rámentek az ilyen sablon-dolgokra, még azt sem zárom ki, hogy a későbbiekben előkerülnek. Ugyanis ez is egy könyvsorozat, egyelőre 5 résszel, de készülőben van a 6., sőt talán már a 7. könyv is. És mivel mindegyik résznek a címe egy ige, gondolhatjátok, hogy esély sincs arra, hogy egyszer a végére érjenek, elvégre igék vannak bőven. A mostani rész címe Marked, azaz Megjelölve. Később leszünk még Elárulva, Kiválasztva, Megégetve, meg ki tudja hogy mi jön még?



Na de térjünk vissza az előzőre, mármint hogy mennyire tudják mi kell a népnek. Ugyanis sikerült egy elég zagyva egyveleget összegyúrniuk a mostanság divatos dolgokból. Egyrészt szépen meglovagolják a vámpírságot, akárcsak Meyer az Alkonyatával, de ez még mind semmi, mert ki ne emlékezne a Harry Potter sikerére? Hát ők aztán biztosan. Ugyanis itt a vámpírok vámpíriskolába járnak (khm, Roxfort), ráadásul mindegyiküknek a homlokán van egy jel. De ez még mind semmi, ugyanis a főszereplő lánykánknak (amúgy Zoey) másmilyen a jele, mint a többieké, és az iskolában mindenki megbámulja a homlokát. (Ez sem rémlik? Kicsit sem HP-s) Ezáltal rögtön talál is magának egy ősellenséget (khm, Malfoy), meg néhány bénább barátot. És mert hogy tudjuk, hogy a homokos szereplők mennyire divatosak, az egyik barátja történetesen meleg.



És van még néhány nagyon fontos dolog, mint a vallás, a szexualitás, a drogok, vagy a divat, mert mint tudjuk, nagyon fontos minden helyzetben közölni, hogy ki milyen ruhát visel, és mi az, ami jól áll nekünk, vagy másoknak. Aztán persze mindenki nagyon up-to-date, Gossip Girl-t olvasnak, sőt, még az is kiderül, hogy az összes híres ember vámpír, Shakespeare-től kezdve egészen a modern sztárokig. Mert ugye azt mindenki tudja, hogy a vámpírok vonzóak. A világ legsikeresebb színészei és színésznői, táncosai, zenészei, írói és énekesei mind vámpírok voltak. Nem véletlen, hogy a vámpíroknak ennyi pénzük van.



Ezek után a történetről nem kell semmit sem mondanom. Mert nincs neki. Persze előfordulhat, hogy mégis van, csak valószínűleg a sok zagyva miatt nem sikerült észrevennem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése